Bespaartips voor je televisie

Bespaartips voor je televisie

Tegenwoordig is de televisie niet meer weg te denken uit je huis. Het zijn populaire apparaten, waar wij dagelijks aantallen uren voor zitten. Het blijft leuk om al je favoriete films en series te kijken, maar je televisie verbruikt daarbij veel stroom en energie. Hoe kun je nou energie besparen op de televisie? In deze blog hebben we enkele tips voor jou op een rijtje gezet!

Waarom energie besparen op de televisie?

Televisiekijken blijft van iedereen een favoriete bezigheid. We blijven kijken naar onze favoriete films en series, waardoor de televisie vaak uren per dag aanstaat. Het besparen van energie op de televisie is niet moeilijk! Je moet gewoon even de kleine tips en trucjes weten die het grote verschil maken. Hieronder volgen een paar snelle tips om met je televisie energie te besparen.

Energielabel

Het besparen op je televisie begint al tijdens de zoektocht naar een televisie. Het energielabel geeft de zuinigheid van het apparaat aan met klassen A tot en met G. De meest energiezuinige televisies hebben energielabel A. Heb je een TV met energielabel G? Dan heb je de minst energiezuinige televisie in huis.

Check het stroomverbruik van je televisie

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten televisies te vinden. Elk televisie heeft zijn eigen stroom verbruik. Dit heeft onder andere te maken met het type televisiescherm. Een LED-televisiescherm verbruikt al zo’n 20 tot 25 procent minder stroom dan een OLED-televisiescherm. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Dit komt door de verschillende soorten technieken. Een OLED-televisie gebruikt pixels in plaats van ledlampen. Bij een LED-tv maakt het hele beeldscherm gebruik van energiezuinige LED-lampjes om het beeld te verlichten, zelfs wanneer het volledig zwart is. OLED-televisies daarentegen hebben geen achtergrondverlichting: de pixels geven alleen licht wanneer er stroom doorheen loopt en kunnen dus ook uitgeschakeld worden. Soms wordt beweerd dat OLED-technologie energiezuiniger is vanwege het vermogen om pixels uit te schakelen, maar dat is niet helemaal juist. Hoewel het verschil de afgelopen jaren kleiner is geworden, blijkt in de praktijk dat OLED-televisies nog steeds ongeveer 15 tot 20 procent meer stroom verbruiken dan een vergelijkbare LED-tv. Dit komt door het volgende: in tegenstelling tot LED-tv's kunnen OLED-beeldschermen last hebben van "inbranden". Om dit te voorkomen, gebruiken OLED-tv's een techniek waarbij de tv altijd in de stand-by modus moet staan, waardoor de tv niet volledig van de stroom kan worden losgekoppeld. Wil je nog meer weten over verschillende televisieschermen? Bekijk dan onze blog die wij hierover geschreven hebben.

Let op de grootte van het televisiescherm

Ga je voor een 55 of 65 inch televisie, dan kan het energieverbruik al een stuk hoger liggen dan bij een televisie van 43 inch. Hoe groter de televisie, hoe hoger het energieverbruik en daarmee de energiekosten zullen zijn. Het energielabel speelt hierbij natuurlijk ook een rol. Televisies kunnen een energielabel hebben van E, F en G. Een televisie met energielabel F zal al minder stroom verbruiken dan, een televisie met een energielabel G.

Maak gebruik van een eco-modus

Sommige televisies beschikken over een eco-modus. Wanneer de eco-modus is ingeschakeld, zal de televisie zijn helderheid verminderen, na een bepaalde tijd automatisch uitgaan of randapparatuur automatisch uitzetten als deze niet meer gebruikt worden. Dan bespaar je dus vanzelf stroom!

Alles bij één provider

Neem een keer in overweging om internet, televisie en telefonie in één pakket te nemen. Dat is vaak goedkoper dan wanneer je alles bij verschillende providers afsluit.

Televisie huren bij Skala?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als SonySamsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils.

Op de website kan je gemakkelijk een aanvraag doen, na de aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling aanpassen, zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)