Dag van de duurzaamheid!

Dag van de duurzaamheid!

Het is vandaag de dag van de duurzaamheid! Dit is een initiatief dat nu al voor het vijfde jaar op rij georganiseerd wordt. Het is sinds 2018 elke 10 oktober dus al de dag van de duurzaamheid. In deze blog nemen we je mee in waarom duurzaamheid zo belangrijk is, en hoe wij als Skala.nl duurzaamheid toepassen.

Laten we beginnen met wat duurzaamheid eigenlijk is. Letterlijk genomen is duurzaamheid de studie over hoe de natuur functioneert. Hoe het allemaal in evenwicht blijft. Ook gaat het over de nieuwste technieken die de mens gemaakt heeft om de natuur te ondersteunen. Duurzaamheid heeft ook te maken met hoe wij met de natuur samenleven en hoe we deze moeten beschermen tegen beschadiging en vernietigingen. Duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu, ook de menselijke gezondheid is hier een onderdeel van. Duurzaamheid is dus een heel groot, en ook heel erg belangrijk begrip.

Er zijn 4 duurzaamheidsprincipes:

  • Breek de natuur niet sneller af dan de tijd die nodig is om te herstellen.
  • Breng niet meer en sneller stoffen uit de aardkorst in het milieu dan de natuur kan verwerken.
  • Breng niet meer en sneller natuurvreemde stoffen in het milieu dan de natuur kan verwerken.
  • Doe geen dingen waardoor anderen beperkt worden in het kunnen vervullen van hun basisbehoeften.

Maar hoe kun jij zelf nou meewerken aan duurzaamheid? Je kunt dit doen door kleine dingen in je persoonlijke levensstijl aan te passen. Hier hebben we ooit een blog over geschreven, klik hier als je de blog met tips wilt lezen!

Skala.nl biedt jou refurbished producten aan, lees in deze blog meer over wat dat inhoudt. Naast dat een refurbished product je geld kan besparen, is het ook nog eens een erg duurzame keuze. De gebruikte apparaten komen namelijk niet bij het afval terecht, maar worden dus opgeknapt en krijgen een tweede thuis. Bij Skala.nl geloven we dat we als maatschappij moeten werken aan een circulaire economie, refurbished producten passen perfect in dit plaatje.

Wij mensen putten de aarde uit, de aarde raakt op. Daarom is het belangrijk dat we als maatschappij allemaal gaan bijdragen aan een circulaire economie, dit houdt in dat afval niet bestaat; restproducten zijn in zo’n economie grondstoffen voor nieuwe producten. Skala.nl gelooft ook in het realiseren van een circulaire economie. Wanneer een geleaset apparaat bij ons terugkomt na het einde van het lopende contract, wordt eerst gekeken of het apparaat gerefurbished kan worden om weer opnieuw verhuurd te worden. Is dit niet het geval? Dan worden alle bruikbare onderdelen van het apparaat gebruikt om reparaties uit te voeren aan andere apparaten. De rest van het apparaat gaat naar een recyclebedrijf die de apparaten verder uit elkaar haalt zodat van de restmaterialen weer nieuwe producten gemaakt kan worden.

Bij Skala.nl kan je onder andere wasmachines en drogers huren van topmerken als BoschSamsung en LG. Deze wasmachines huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Bovendien biedt Skala.nl jou hierbij de mogelijkheid om voordelig wasmiddel in huis te halen. Je kan namelijk bij Skala.nl voor maar €3,50 per maand een wasmiddel abonnement afsluiten. Hiermee bespaar je maar liefst 50% op jouw jaarlijkse wasmiddel kosten. Daarnaast wordt jouw nieuwe wasmachine gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je product gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw wasmachine na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Dit is het fijne van huren bij Skala.nl. Geen onverwachte kosten. Geen gedoe. Alles wordt voor je geregeld!

4 producten(en)