De oranje leeuwen tijdens het WK volgen vanaf je bank?

De oranje leeuwen tijdens het WK volgen vanaf je bank?

Het WK 2022

In Qatar zal dit jaar het 22e WK voetbal ooit worden gespeeld. Het is dit jaar ook het eerste kampioenschap wat wordt gespeeld in het Midden-Oosten. Nederland en België hebben zich gekwalificeerd voor het Wereld Kampioenschap voetbal in Qatar. Het FIFA wereldkampioenschap wordt elke vier jaar gespeeld, en elke voetbalbond mag deelnemen. Het WK bestaat uit kwalificatieronden en een eindtoernooi.

Het voetbaltoernooi vindt plaats in de winter (november tot december), waarbij de openingswedstrijd wordt gespeelt op 20 november en de finale plaatsvindt op 18 december 2022.

Aan het WK nemen 32 landen deel, het gastland Qatar en 31 landen die zich via de voorrondes hebben gekwalificeerd. Deze landen worden in groepen geplaatst voor het eindtoernooi in Qatar. Teams moeten uiterlijk 5 dagen van tevoren aankomen in het gastland, dit jaar dus Qatar. De teams zijn verplicht om in hotels en andere accommodaties te verblijven aangewezen door FIFA. Ze mogen hier tot 1 dag na uitschakeling verblijven.

De stadions van het WK 2022

Qatar heeft 8 stadions voor het WK 2022 voorgesteld. Het totale budget wat geschat is voor de voetbalstadions is 3 miljard dollar. Qatar is bezig met het ontwikkelen van eco-vriendelijke technologieën om de stadions te koelen tijdens het WK. Deze technologieën kunnen na het WK ook door andere landen gebruikt gaan worden. Na het WK 2022 worden de gebouwde stadions verkleind, waarna ze gebruikt zullen worden als vaste stadions voor regionale clubs. Sommige stadions zullen ook gebruikt gaan worden door andere landen in Azië.

Het speelschema WK 2022

Het speelschema dit jaar start met de openingswedstrijd in het Al Bayt Stadion op 21 november om 11 uur. De finale is in het Lusail stadion op 18 december om 16 uur. Het speelschema is met 29 dagen erg kort. Tijdens de groepsfase worden er 4 wedstrijden per dag gespeeld, 12 dagen lang. In de knock-out ronden worden vervolgens 2 wedstrijden per dag gespeeld en tijdens de halve-finale en de finale wordt 1 wedstrijd per dag gespeeld.

Voetbal kijken op het beste scherm

Belangrijke wedstrijden als het WK wil je als voetbalfanaat natuurlijk niet missen, zelfs mensen die niks met voetbal hebben kijken vaak wel naar het WK. Deze ervaring wil je natuurlijk zo mooi mogelijk maken, en dit doe je door de wedstrijd vanaf een goede televisie te kijken. Een goede ‘sport-tv’ heeft een groot schermformaat, een verversingssnelheid van 100 Hertz of 120 Hertz, 4K resolutie en een uitstekende kijkhoek.

Televisie leasen bij Skala.nl

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe televisie een grote investering is. Ook als een televisie kapot gaat heb je te maken met voorrijkosten, reparatiekosten en kosten voor onderdelen. Wil je zekerheid en geen kosten bij reparaties? Dan kan je bij Skala.nl een televisie leasen van onder andere de topmerken SonySamsung en LG. Jouw nieuwe televisie wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw televisie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Heb je nog vragen over welke televisie het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van televisies of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

4 producten(en)