Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Hoe lang gaat een wasmachine mee? Dat is de vraag die we ons allemaal stellen. Hoe lang kan ik nog met dit apparaat doen voordat ik een nieuwe moet kopen… Je leest het hieronder!

Gemiddelde levensduur wasmachine

Hoe lang een wasmachine meegaat is een belangrijke zaak bij het aanschaffen van een wasmachine. Een wasmachine is duur in aankoop en daarom is het belangrijk dat de wasmachine lang meegaat. De consumentenbond schat de gemiddelde levensduur van een wasmachine tussen de 5 en 10 jaar. Hierbij geldt dat wasmachines tot 500 euro een gemiddelde levensduur van 5 jaar hebben en wasmachines van meer dan 500 euro een gemiddelde levensduur hebben van 10 jaar. Gedurende deze levensduur zal je volgens de fabrikanten van wasmachines 3.000 wasbeurten moeten kunnen draaien zonder problemen te ervaren.

Wat kan jij doen om de levensduur van jouw wasmachine te verlengen?

Hoe lang gaat een wasmachine daadwerkelijk mee? Dat heeft te maken met verschillende factoren. Deze factoren zijn onder andere de bouwkwaliteit, hoe vaak je ermee wast, hoe je de wasmachine gebruikt en hoe deze onderhouden wordt. Skala.nl heeft daarom speciaal voor jou 5 tips op een rijtje gezet over hoe jij zelf ervoor kan zorgen dat jouw wasmachine langer mee gaat.

  • Bij het vullen van de wasmachine met kleren, doe er niet te veel in, maar ook zeker niet te weinig. De consumentenbond raadt aan ervoor te zorgen dat er altijd bovenin een handbreedte ruimte zit tussen de was en de trommel van de wasmachine.
  • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel (op de achterkant van het etiket van het wasmiddel staat de aanbevolen hoeveelheid)
  • Hou de wasmachine schoon door regelmatig op hoge temperatuur te wassen (60 of 90 graden), reinig de pluizenfilter om de vijf wasbeurten en maak de afvoerslang één keer per jaar schoon.
  • Vervang de afvoerslang na vijf jaar, hierdoor verklein je het risico op verstoppingen
  • Controleer of de wasmachine waterpas staat. Staat de wasmachine tijdens het centrifugeren niet waterpas dan zal de wasmachine veel trillen en stuiteren, dit kan schade veroorzaken aan jouw wasmachine.

Wasmachine huren bij Skala.nl

Wil je zeker weten dat je altijd gebruik kan maken van een wasmachine? Wees dan slim en huur een wasmachine bij Skala.nl! Wij bieden tegen een lage prijs per maand wasmachines aan van topmerken zoals, Bosch, Samsung en Whirlpool. Bij Skala.nl kan je zelf kiezen hoelang je met deze wasmachine doet door de contractduur zelf te kiezen. Ook kan je tegen het einde van je contract je wasmachine omruilen voor een nieuwe! Zo heb je altijd de nieuwste en meest energiezuinige wasmachine zonder opnieuw aanschafkosten te moeten betalen. Mocht de wasmachine een keer kapot gaan, dan zijn de reparaties op kosten van Skala.nl. Zo kun je zonder zorgen en onverwachte kosten witgoed huren! Daarnaast wilt Skala.nl het voor iedereen mogelijk maken om een wasmachine van een A-merk zoals LG, Samsung & Bosch in huis te halen, daarom biedt Skala.nl ook refurbished wasmachines aan.

Nieuwsgierig geworden naar het wasmachine aanbod van Skala.nl? Klik dan hier om ons huuraanbod van wasmachines te bekijken.