Hoelang gaat een laptop mee?

Hoelang gaat een laptop mee?

Hoelang gaat een laptop mee? Dit is een van de vragen, die we onszelf stellen bij het aanschaffen van een laptop, want een laptop gebruiken we voor steeds meer taken in ons dagelijks leven. Hoelang een laptop meegaat lees je hieronder.

Gemiddelde levensduur laptop

Een laptop gaat gemiddeld 4 tot 5 jaar mee. Hoelang jouw laptop daadwerkelijk meegaat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe vaak je de laptop gebruikt, hoe goed je de laptop onderhoudt en waarvoor je de laptop gebruikt.

Wat kan ik zelf doen om de levensduur van de laptop te verlengen?

Jij kan als gebruiker van de laptop ook een aantal dingen doen om de levensduur van de laptop te verlengen. Wij hebben hieronder speciaal voor jou 5 handige tips om de levensduur van je laptop te verbeteren op een rijtje gezet.

  1. Gebruik je laptop zo min mogelijk op je bed. Jouw bed is namelijk een stoffige ruimte, hierdoor kan er dus ook meer stof in de ventilatoren van jouw laptop komen. Als er te veel stof in deze ventilatoren komt te zitten kunnen deze verstopt raken, wat weer oververhitting van de laptop tot gevolg kan hebben.
  2. Installeer een virusscanner op je laptop. Een virusscanner zorgt er namelijk voor dat virussen geen schade kunnen aanbrengen op jouw laptop. Het is belangrijk om een goeie virusscanner te hebben aangezien het hele internet vol zit met malware (kwaadaardige software).
  3. Zorg dat je voldoende RAM (werkgeheugen) hebt. Voor basisgebruik raadt de consumentenbond 8GB werkgeheugen aan.
  4. Laat de batterij niet ‘s nachts op. Het ‘s nachts opladen van de batterij van je laptop is niet goed voor de accu van de laptop. Dit verkort namelijk de levensduur van de accu.
  5. Maak de ventilators regelmatig schoon. In de ventilator van je laptop komt zoals al aangegeven bij tip 1 stof te zitten. Dit stof kan je zelf verwijderen met behulp van perslucht. Dit doe je als volgt; eerst zet je de laptop uit en laat je hem rustig afkoelen. Daarna houd je de laptop gekanteld vast en spuit je de perslucht de ventilator in. LET OP dat je altijd het blikje met perslucht rechtop houdt, anders kan er namelijk vloeibare lucht vrijkomen die je laptop kan beschadigen.

Laptop huren bij Skala.nl

Een laptop kopen is een grote investering, maar gelukkig heeft Skala.nl hiervoor de oplossing bedacht. Je kan namelijk tegen een lage prijs per maand bij Skala.nl een laptop huren van topmerken zoals HP & Acer. Op de laptops die Skala.nl verhuurt zit een gratis professionele virusscanner, zo weet je dus zeker dat je veilig het internet op kan. Als je contract getekend is komen onze monteurs de laptop gratis bij jou thuis bezorgen en installeren. Daarnaast heb je doordeweeks onbeperkt hulp op afstand waarbij je terecht kan met al je vragen over de laptop. Mocht het nodig zijn kunnen wij de laptop op afstand overnemen, waarbij we jouw probleem gratis op afstand kunnen oplossen.

Nieuwsgierig geworden naar ons huuraanbod van laptops? Klik dan hier om ons assortiment te bekijken.