Hoe lang gaat een televisie mee?

Hoe lang gaat een televisie mee?

Een televisie is een onmisbaar apparaat in elke woonkamer, maar hoelang gaat een televisie mee? Deze vraag gaan wij voor jou in deze blog beantwoorden.

Levensduur TV

In Nederland wordt de levensduur van een televisie bepaalt door de organisatie Techniek Nederland. Deze organisatie bepaald de levensduur van een televisie op basis van de gebruiksduur van de televisie. De gebruiksduur geeft aan hoelang een televisie van een bepaalde prijsklasse gemiddeld wordt gebruikt. Hieronder zie je het overzicht dat Techniek Nederland hiervoor heeft gemaakt:

Gemiddelde gebruiksduur

Aankoopprijs

3 jaar

Tot 300 euro

4 jaar

Tussen de 300 en 500 euro

5 jaar

Tussen de 500 en 1000 euro

6 jaar

Meer dan 1000 euro

Volgens de Consumentenbond hoeft dit niet te betekenen dat jouw televisie van 400 euro ook echt kapot is na 4 jaar. Gebruik jij jouw televisie namelijk minder dan mee is genomen bij de berekening van de gemiddelde gebruiksduur, dan kan jouw televisie makkelijk nog een aantal jaren extra meegaan.

Televisie onderhoud

Om te kunnen blijven genieten van de mooie beelden op jouw televisiescherm is het belangrijk dat je jouw televisie goed onderhoud. Hieronder lees je 5 tips over het onderhouden van een televisie.

  1. Plaats je televisie altijd op een stabiele ondergrond. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat je jouw televisie minder makkelijk om kan stoten. Hiermee voorkom je meteen de duurste reparatie die aan een televisie gedaan kan worden. Mocht jouw televisiebeeldscherm namelijk kapotgaan doordat je hem omgestoten hebt, dan kan je dit volgens de Consumentenbond tot 75% van de nieuwprijs kosten.
  2. Maak bij het schoonmaken van je televisiescherm nooit gebruik van schoonmaakmiddelen die ammoniak, alcohol of aceton bevatten. Deze middelen kunnen namelijk een chemische reactie veroorzaken op het beeldscherm. Dat weer kan lijden tot blijvende schade aan jouw beeldscherm.
  3. Spray nooit een schoonmaakmiddel direct op het beeldscherm. Doe je dit wel dan bestaat de kans dat de spray uitloopt naar de omranding van het beeldscherm. Als dit gebeurt komt er vocht tussen de omranding en het scherm te zitten. Dit is slecht voor de televisie, daarom is het verstandiger om het schoonmaakmiddel eerst op een doekje te spuiten.
  4. Maak bij het schoonmaken altijd gebruik van een microvezeldoekje. Dit doekje mag je een beetje vochtig maken of inspuiten met bijvoorbeeld brilglazenreiniger. Dit soort doekjes zijn namelijk de ideale keuze om vuil of stof van het scherm te verwijderen. Daarnaast verklein je met dit soort doekjes de kans op beschadiging van jouw beeldscherm.
  5. Veeg bij het schoonmaken niet te hard over het scherm. Veeg je namelijk te hard dan is de kans groter dat je de pixels (de kleine gekleurde puntjes, die zorgen voor het beeld) op het beeldscherm beschadigt.

Televisie huren bij Skala.nl

Bij Skala.nl kan je een televisie huren van onder andere de topmerken Samsung, LG en Philips. Deze televisies huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Daarnaast wordt jouw nieuwe televisie gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je televisie gedurende de looptijd van je contract kapot gaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw televisie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Dit is het fijne van huren bij Skala.nl. Geen onverwachte kosten. Geen gedoe. Alles wordt voor je geregeld!

We bieden ook de optie om voor een lichtgebruikte televisie te kiezen, kijk gerust eens in ons aanbod refurbished televisies. Deze tv's kunnen nog prima een lange tijd mee, en hebben als bijkomend voordeel een lager maandbedrag. Een duurzame overweging die ook nog eens goed is voor de portemonnee!