Ik wil graag een TV kopen, waar moet ik op letten?

Ik wil graag een TV kopen, waar moet ik op letten?

Een TV, onmisbaar in deze tijd, maar hoe kies je nou jouw perfecte TV? Er zijn een aantal eigenschappen die belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van een TV.

Budget

Om een goede selectie te kunnen maken is het belangrijk om een budget vast te stellen. Zo kan je prioriteiten gaan stellen en bedenken wat het belangrijkste is bij een TV. Ons advies is een budget opstellen, maar jezelf wat ruimte geven om erboven te gaan. Dit kan je doen door een budget op te stellen die lager is dan je maximum budget. Wat je nog meer kan helpen is het leasen van een TV, hiermee heb je geen groot aankoopbedrag nodig maar betaal je een bedrag per maand voor het gebruik van de TV!

Prioriteiten

Bij het kiezen van een TV is het belangrijk om prioriteiten te stellen, zo kan je goed voorbereid zoeken naar een TV. Wij geven je een lijst waarmee je in volgorde prioriteiten kan afvinken:

  • Noodzakelijke eigenschappen: dingen die je ontzettend graag wil hebben bij een TV. Dit wordt je eerste prioriteit. Wil jij super graag een HDMI 2.1 met gaming features zodat je goed kan gamen op de TV moet je daarop letten bij het kiezen van een TV.
  • Beeldkwaliteit: de belangrijkste eigenschap van een TV, daar kijk je nou eenmaal naar. Beeldkwaliteit verbetert over niet na verloop van tijd, dus hier kan je beter niet op besparen.
  • Schermformaat: hier moet je ook rekening houden met de beeldkwaliteit, het blijft immers hoe groter het beeld, hoe beter je elke fout ziet. Klik hier om jouw juiste TV formaat te vinden!
  • Geluidskwaliteit: dit kan zeker erg belangrijk zijn, maar dit zou je nog kunnen oplossen door een extern apparaat, zoals een soundbar.

Gebruik van een TV

Jezelf een aantal vragen stellen voor het kiezen van een TV kan heel erg helpen met het keuzeproces. Wij hebben hieronder wat vragen voor je opgesteld:

  • Tijdens het kijken, wil je dan een ontspannen beleving of wil je het gevoel hebben dat je in een bioscoop zit?
  • Wordt er vaak overdag TV gekeken of juist in een donkere omgeving?
  • Kijk je sport? Film en TV-reeksen of praatprogramma’s en nieuws?
  • Wil je de TV vooral gebruiken om te gamen?

 

Al met al is het dus belangrijk om een budget vast te stellen en je prioriteiten vast te stellen! Wil je geen budget vastzetten? Geen probleem! Bij Skala.nl hebben we een groot assortiment aan TV's en kan je gemakkelijk een TV huren zonder zorgen!