Tips om je elektrische fietsaccu te verlengen!

Tips om je elektrische fietsaccu te verlengen!

Deze blog gaat over het verbeteren van je elektrische fietservaring door middel van effectieve tips om het maximale uit je accu te halen. Of je al super lang een elektrische fiets hebt of je net begint aan je elektrische fietsavontuur, deze gids biedt handige tips. Laten we samen ontdekken hoe je de levensduur van je elektrische fietsaccu kunt optimaliseren en kan genieten van moeiteloos fietsen!

1. Houd de accu op de juiste tempratuur

Het is belangrijk om je elektrische fiets ergens neer te zetten met een geschikte temperatuur (tussen de 10 en 25 graden), dit is namelijk cruciaal voor de gezondheid van je accu. Zorg dat de accu niet in extreme hitte of kou ligt, omdat dit de prestaties en levensduur van de accu verslechterd. Wij zouden je aanraden om je accu op een koele, droge plaats te leggen en weg van direct zonlicht en vorst.

2. Voorkom dat je accu volledig leeg is en laad hem regelmatig op

Het is slim om te voorkomen dat je accu volledig leeg raakt voordat je hem weer oplaadt. Diepontlading kan schadelijk zijn voor de accu en de levensduur ervan verkorten. Probeer de accu daarom regelmatig op te laden en niet volledig leeg te laten lopen, om hem gezond te houden.

3. Gebruik de juiste oplader

Zorg ervoor dat je altijd de juiste oplader gebruikt die bij je elektrische fiets is geleverd. Het gebruik van de juiste oplaadapparatuur is heel belangrijk om schade aan de accu te voorkomen en de levensduur ervan te maximaliseren.

4. Vermijd langdurige opslag zonder gebruik

Als je je elektrische fiets gedurende langere tijd niet gebruikt, laad de accu dan op tot ongeveer 50% en bewaar hem op een koele, droge plaats. Dit helpt de accu in goede conditie te houden tijdens perioden wanneer je de elektrische fiets niet gebruikt.

5. Onderhoud je fietsaccu regelmatig

Controleer regelmatig de staat van je accu en zorg ervoor dat deze vrij is van vuil en corrosie. Corrosie is een natuurlijke chemische reactie op het metaal van je fiets, het ziet er ook wel uit als roest. Volg ook de onderhoudsinstructies van de fabrikant om de prestaties en levensduur te optimaliseren.

6. Rijd efficiënt

Door efficiënt te rijden kun je de belasting op je accu verminderen en de levensduur ervan verlengen. Efficiënt rijden kan onder andere door het gebruik van lagere ondersteuningsniveaus en het verminderen van remmen.

7. Vermijd lang buiten staat in extreme weersomstandigheden

Langdurige blootstelling aan extreme weersomstandigheden, zoals intense hitte of kou kan schadelijk zijn voor de accu. Probeer je fiets te beschermen tegen deze omstandigheden door deze binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld een deken.

8. Laad de accu niet te lang op

Laat de accu niet te lang aan de oplader zitten nadat de accu volledig is opgeladen. Het is verstandig om de accu los te koppelen op het moment dat deze volledig is opgeladen om overladen te voorkomen, wat schadelijk kan zijn voor de accu op de lange termijn.

9. Plan onderhoudsbeurten

Overweeg om op vaste momenten door het jaar heen onderhoudsbeurten te plannen met een professionele fietsenmaker of dealer om de gezondheid van je elektrische fiets en accu te onderhouden. Een deskundige kan eventuele problemen vroegtijdig opsporen en aanbevelingen doen voor onderhoud en reparatie.

Door deze tips in praktijk te brengen, kun je de levensduur van je elektrische fietsaccu verlengen en blijven genieten van moeiteloos fietsplezier. Ontdek de wereld op twee wielen en haal het maximale uit je elektrische fiets met deze eenvoudige maar effectieve stappen. Happy cycling!

Elektrische fiets huren bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste elektrische fiets in huis wilt hebben, maar dat in een keer betalen soms lastig kan zijn. Daarom maken wij het mogelijk om voor een klein maandelijks bedrag de beste elektrische fietsen van onder andere het merk BESV in huis te halen. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen we samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

4 producten(en)