De beste wasmachine merken!

De beste wasmachine merken!

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, heb je keuze uit enorm veel merken. Grote merken die iedereen wel kent, maar ook veel kleinere merken waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Welke is nou de beste? En moet de beste ook gelijk heel duur zijn? Dit is wat Skala voor je heeft uitgezocht, zo kun je met een goed gevoel je keuze maken.

A-merken wasmachines

Merken als AEG, Bosch, Siemens, Whirlpool, Miele, LG en Samsung worden vaak gezien als de A-merken als het gaat om wasmachines. Deze merken staan bekend om hun hoge kwaliteit wasmachines en hun goede technologie. Over het algemeen wordt bij duurdere wasmachines gebruik gemaakt van hoge kwaliteit materialen en duurzame designs. A-merk wasmachines hebben om die reden ook vaak een langere levensduur dan goedkopere wasmachines, ook zijn deze vaak zuiniger. Veel mensen denken bij wasmachines gelijk aan het merk Miele, helemaal niet gek, want Miele steekt met kop en schouders boven andere wasmachine merken uit in de test van de consumentenbond. Op tevredenheid, prestaties en gebruiksgemak scoren zij het hoogste. Naast Miele zijn ook Bosch en Siemens erg populaire merken onder wasmachines. Deze merken scoren ook heel erg goed op gebruiksgemak en prestaties. Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding, scoren ze iets minder.

Goedkopere wasmachine merken

Het nadeel van A-merk wasmachines, is dat deze ook wat duurder zijn. Goedkopere wasmachine merken als Zanussi, Beko, Candy, Haier en Hoover zijn stuk voor stuk wasmachine merken die een stukje goedkoper zijn dan de net besproken A-merken. Mensen kiezen vaak voor deze merken omdat ze dus goedkoper zijn dan merken als Bosch of Miele. Echter gaan wasmachines van de goedkopere merken over het algemeen ook minder lang mee.

Het beste wasmachine merk

De consumentenbond onderzoekt elk jaar welk merk de beste wasmachines heeft, dit jaar was dit Miele. Zij kwamen uit de test met een merktevredenheid van 9,4! Miele is een merk uit Duitsland wat al sinds de jaren ’60 wasmachines maakt. Zij staan bekend om het leveren van erg hoge kwaliteit. Uit het onderzoek van de consumentenbond bleek ook dat mensen die een Miele wasmachine hebben, het liefste de volgende keer ook een Miele zouden kopen. Miele wasmachines gaan gemiddeld 16,6 jaar mee, hiermee heeft Miele ook de langste gemiddelde levensduur. Voor alle andere grote wasmachine merken lag de levensduur tussen 10 en 13 jaar.

Natuurlijk is Miele niet het enige goede wasmachine merk. Ook de merken AEG, Bosch, Siemens en Samsung kwamen heel erg goed uit de test van de consumentenbond. Zelfs het goedkopere merk Zanussi werd als een van de beste getest, ook al valt dit merk onder de goedkopere merken. Zeker eentje om in de gaten te houden dus!

Top 10 beste wasmachine merken

De consumentenbond heeft een top 10 gemaakt naar aanleiding van de test van dit jaar, kies je dus voor een van deze merken, dan ben je ervan verzekerd dat jouw wasmachine jaren meegaat. Whirlpool en Indesit zijn twee merken die de top 10 net niet gehaald hebben, maar dit zijn zeker weten ook erg goede merken! De top 10 ziet er als volgt uit;

 1. Miele wasmachine
 2. Zanussi wasmachine
 3. Siemens wasmachine
 4. Bosch wasmachine
 5. AEG wasmachine
 6. Samsung wasmachine
 7. Bauknecht wasmachine
 8. Electrolux wasmachine
 9. LG wasmachine
 10. Beko wasmachine

Merken voor een goedkope wasmachine

Aan grote merken, hangen vaak ook grote prijskaartjes. Om die reden scoort Miele ook lager als het gaat om de prijs-kwaliteit verhouding. Omdat we weten dat niet iedereen altijd het budget heeft voor de beste wasmachine van het jaar, willen we het ook graag hebben over de andere wasmachine merken. Deze worden niet gezien als A-merk als het gaat om wasmachines, maar dat betekent niet dat ze per definitie minder goed wassen of een kortere levensduur hebben.

Er zijn meerdere wasmachine merken die goed kunnen wassen, en tegelijkertijd een mooie prijs-kwaliteit verhouding hebben. Welke merken dat zijn, lees je hieronder. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten vinden dat Zanussi en Beko de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben.

 1. LG wasmachine
 2. Haier wasmachine
 3. Beko wasmachine
 4. Indesit wasmachine
 5. Zanussi wasmachine
 6. Whirlpool wasmachine
 7. Samsung wasmachine

Samsung, Zanussi en LG staan dus zowel in de top beste merken, als in de lijst met goedkope wasmachine merken. Dat komt omdat zij goede wasmachines leveren met een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding. Zowel voor deze merken, als voor de andere bovengenoemde merken geldt dat hun wasmachines in aankoop een stuk voordeliger zijn dan van de merken Miele, Bosch en Siemens.

De beste wasmachine merken voor een lage prijs

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Bosch, Samsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

4 producten(en)