De geschiedenis van het merk LG

De geschiedenis van het merk LG

Vandaag gaan we het hebben over het merk LG. Voor velen waarschijnlijk een bekend merk van al hun verschillende soorten huishoudelijke apparaten. Hoe is dit bedrijf nou tot stand gekomen en hoe is het gegroeid tot waar het vandaag de dag is? Na het lezen van deze blog zul je alle antwoorden hebben! Eerder hebben we al de geschiedenis en het ontstaan van de merken Samsung, Apple en AEG besproken, en ook Bosch is al aan de beurt geweest. Vind je dit ook interessant? Neem dan zeker ook daar een kijkje!

Wat voor merk is LG?

LG Electronics, is een wereldwijde speler en technologisch innovatief bedrijf binnen de markt van de consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten en mobiele telefonie.

De naam LG is een afkorting voor Lucky Goldstar, de naam van het bedrijf tot 1995. Voor de naamswijziging werden de producten in Zuid-Korea afgezet onder de merknaam Lucky, terwijl specifiek buitenlandse producten werden verkocht onder de merknaam Goldstar.

Tegenwoordig heeft de afkorting ‘LG’ geen betekenis meer, hoewel de reclameslogan suggereert met “Life’s Good”, dat dit de verborgen betekenis van de letters is.

Leuk feitje tussendoor; LG heeft een easter egg in zijn logo zitten. Als je de L iets naar boven schuift, zal je Pacman te zien krijgen. De stip naast de L vormt zijn oog.

Het ontstaan van LG

De LG Group is opgericht in 1947. Het eerste bedrijf van wat later de corporatie ging vormen was Lucky Chemical Industrial Co. Deze heet nu LG Chemical. Het bedrijf was het eerste bedrijf dat actief was in de chemische sector. In 1958 vond uitbreiding plaats naar elektronica (zowel huishoudelijk als professioneel), LG werd hiermee het eerste elektronicabedrijf van Zuid-Korea.

De samenwerkingen van LG

LG heeft ook verschillende samenwerkingen met andere bedrijven, hieronder 2 voorbeelden;

  • Hitachi: Hitachi-LG Data Storage

Hitachi-LG Data Storage, een joint venture tussen Hitachi en LG, is een fabrikant van dvd- en Blu-ray-schijven voor computers. Het bedrijf werd eind 2000 opgericht en ging in januari 2001 van start, en in de zomer van dat jaar verscheepte het zijn eerste product.

 

  • Nortel: Ericsson-LG

Ericsson-LG is een samenwerking die eigendom is van de Zweedse groep Ericsson (75%) en de Zuid-Koreaanse groep LG Electronics (25%). Het werd opgericht in november 2005 en ontwerpt telecommunicatieapparatuur, waarbij LG de distributie en marketing verzorgt.

LG-apparaten huren

Ben jij na het lezen van deze blog nou geïnteresseerd geworden in LG-producten? Bij Skala kun je LG-apparaten huren! Bij Skala bieden we een ruim assortiment aan onder andere LG-producten. Is je wasmachine net kapotgegaan? Bij Skala kun je huishoudelijke producten als deze huren. Bij Skala huur je eenvoudig en voordelig de beste producten van topmerken als LG, hiermee ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Skala biedt een LG-assortiment bestaande uit wasmachines, drogers en koelvriescombinaties.  Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat deze perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Interesse in andere merken dan LG? We bieden ook andere topmerken als Apple, Acer en Bosch! Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

4 producten(en)