Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Veel huishoudens kunnen zich het leven zonder vaatwasser niet meer voorstellen, het is ook een ontzettend handig ding. Maar hoe lang gaat zo’n vaatwasser nou mee? In deze blog leggen wij je uit hoe lang je ongeveer met een vaatwasser kunt doen, uiteraard is dit wel een schattig want dit verschilt per apparaat, hij kan zomaar kapotgaan en het verschilt natuurlijk ook of je je vaatwasser vaak gebruikt.

Zoals we al vernoemden is het lastig om precies te vertellen hoe lang een vaatwasser mee gaat. Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak je het apparaat gebruikt en er is ook een groot verschil in kwaliteit bij verschillende merken.  Gemiddeld gaat een vaatwasser 2500 tot 5000 wasbeurten mee, afhankelijk van de kwaliteit van de vaatwasser uiteraard. Als je elke dag 1 keer de vaatwasser aanzet, kom je dan uit op zo’n 6 tot 12 jaar levensduur. Uiteraard is de levensduur van een vaatwasser van meerdere factoren afhankelijk.

Hoe je je vaatwasser gebruik is erg belangrijk. Hierbij moet je denken aan dingen als hoe vaak laat je de vaatwasser een was draaien? Maak je gebruik van de langste of de kortste wasprogramma’s? Waar heb je jouw vaatwasser staan? Staat jouw wasmachine in een vochtige ruimte, zal deze eerder problemen gaan krijgen dan een vaatwasser die lekker warm in de keuken staan. Ook hoe je je vaatwasser inlaadt heeft effect op de levensduur; Een vaatwasser die aangezet wordt als hij halfleeg is, draait onnodig. Maar een nokvolle vaatwasser daarentegen zal veel te verduren krijgen tijdens zo’n wasbeurt. Het merk maakt ook veel verschil in de levensduur van je vaatwasser, zo heeft een Samsung/Bosch vaatwasser een levensduur van ongeveer 5000 afwasbeurten… een Candy of Indesit afwasmachine gaat echter maar zo’n 1500 afwasbeurten mee.

Goed onderhoud is natuurlijk ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je vaatwasser zo lang mogelijk meegaat. Je kunt de levensduur van je vaatwasser verlengen door ervoor te zorgen dat je je vaatwasser grondige reinigingsbeurten geeft. Zo ontstaan er minder snel lekkages of verstoppingen. Hier nog een paar kleine tips:

  • Om vet- en vuilophopingen te verwijderen, maak je de vaatwasser schoon en spoel je deze met soda.
  • Als je vaatwasser een halve belading functie heeft, gebruik deze dan niet te vaak. Het is beter om wat langer te wachten en dan een volledig programma te draaien.
  • Om slechte afvoer van water of zelfs een verstopping te voorkomen, vervang elke 5 jaar de waterafvoerslang.

Als jij dus zorgt dat je een goede vaatwasser in huis hebt gehaald, en je er dan ook voor zorgt dat je je vaatwasser goed onderhoudt, zal je zeker 8 jaar kunnen genieten van je vaatwasser!

Vaatwassers huren bij Skala.nl

Bij Skala.nl kan je een vaatwasser huren van onder andere de topmerken Bosch en Etna. Deze vaatwassers huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Daarnaast wordt jouw nieuwe vaatwasser gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht de vaatwasser gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw vaatwasser na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen voor een nieuw model. Dit is het fijne van huren bij Skala.nl. Geen onverwachte kosten. Geen gedoe. Alles wordt voor je geregeld!

Heb je nog vragen over welke vaatwasser het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van vaatwassers of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.